Krediti za blokirane

Krediti za blokirane

 

Financijske poteškoće i blokirani računi mogu se dogoditi svakome. Srećom, postoje opcije za osobe s blokiranim računima da refinanciraju postojeća zaduženja, zatvore blokade i ovrhe te sve počnu otplaćivati jednim anuitetom ili ratom kako bi ponovno bili uredni u otplati. Krediti za blokirane klijentima omogućuju izlazak iz teške situacije i povratak u normalno vođenje kućnog budžeta i otplatu postojećih kredita i režija.

 

Što su krediti za blokirane?

Krediti za blokirane namijenjeni su svima koji su prezaduženi te imaju poteškoća u izvršavanju svojih kreditnih obaveza, zbog čega im je blokiran račun. Ovi krediti omogućuju konsolidaciju dugovanja, deblokadu računa i povratak urednoj otplati. Nude se uz strože uvjete i više kamatne stope zbog povećanog rizika za banke, ali su ujedno i odličan alat za izlazak iz financijskih problema, pod uvjetom da zadovoljavate određene parametre koje banka traži.

 

Prednosti kredita za blokirane

  1. Deblokada računa: primarni cilj ovih kredita je deblokada vaših računa, što vam omogućuje ponovno korištenje bankovnih usluga na znatno jednostavniji način.
  2. Konsolidacija dugova: ovi krediti omogućuju objedinjavanje svih dugovanja u jedan kredit, što olakšava upravljanje financijama i povratak urednoj otplati.
  3. Poboljšanje kreditne povijesti i sposobnosti: podizanjem kredita za blokirane i urednim plaćanjem novog kredita, pozitivno utječete na svoju kreditnu povijest i poboljšavate kreditnu sposobnost. Naime banke kroz Hrvatski registar obaveza po kreditima (HROK) odnosno sadašnji OSR sustav razmjenjuju podatke o urednosti plaćanja klijenata. Nakon što zatvorite ovrhe i dugovanja kreditom za blokirane te urednim plaćanjem kroz određeni period, ovisno o neurednosti koja je bila, i banci u kojoj bi podizali novi kredit za njih postajete uredan klijent. Na taj način nakon što zatvorite određene ovrhe i dugovanja kreditom za blokirane te urednim plaćanjem ponovno imate mogućnost podići povoljniji kredit u nekoj drugoj ovisno banci.

 

Namjena kredita za blokirane

Radi se o nenamjenskom kreditu, te se dio sredstava može isplatiti klijentu na račun bez navedene namjene, ali tek nakon što se zatvore sva postojeća zaduženja prema financijskim i nefinancijskim institucijama (krediti, kartice, teleoperateri itd.).

 

Iznos kredita i rok otplate

Maksimalni iznos gotovinskog kredita za blokirane iznosi 35.000,00 €. Ovisno o banci, gotovinski krediti se mogu ugovoriti na rok od 2 do 12 godina otplate.

 

Instrumenti osiguranja

S obzirom na to da se radi o modelu kredita za klijente s neurednom kreditnom povijesti, banke uz zadužnicu i ispravu o zapljeni primanja ovjerenu kod javnog bilježnika uzimaju i dodatne instrumente osiguranja kao što su polica osiguranja života, jamac ili depozit.

 

Kako do kredita za blokirane uz kreditnog posrednika?

Proces dobivanja kredita za blokirane uključuje nekoliko koraka:

  1. Slanje brzog upita ili kreditnog upitnika: nakon što ispunite i pošaljete upit, naši kreditni posrednici će vas kontaktirati najkasnije sljedeći radni dan. Ukoliko vam odgovaraju prve informacije koje ste dobili, dogovaramo sastanak u našem uredu kako biste dobili detaljnije informacije.
  2. Sastanak u uredu: naši kreditni posrednici će s vama razgovarati o vašim potrebama, kreditnoj sposobnosti i svim detaljima koji vas zanimaju, vidjeti zbog čega se određena ovrha dogodila te vam dati usporedne ponude i opće uvjete više banaka.
  3. Prikupljanje dokumentacije: nakon odluke o kojoj banci ćete predati potrebnu dokumentaciju, pomoći ćemo vam u obavljanju pripremnih radnji.
  4. Podnošenje zahtjeva: nakon što odaberete najbolju ponudu za sebe, podnosite zahtjev za kredit za blokirane u banci prema vašem izboru.
  5. Odobrenje i isplata: po odobrenju kredita, banka će pripremiti ugovornu dokumentaciju. Nakon ovjere potrebne dokumentacije kod javnog bilježnika, prvo se zatvaraju postojeća zaduženja i ovrhe prema potvrdama i očevidnicima. Nakon što se vaš račun odblokira, preostala sredstva isplaćuju se na vaš tekući račun.

 

Obrada kredita

Brzina obrade kredita ovisi o traženom iznosu i procesu odobravanja u banci, ali se krediti u pravilu odobravaju unutar 15 radnih dana.

 

Posebne napomene

Krediti za blokirane često dolaze uz više kamatne stope i veće troškove za klijenta zbog povećanog rizika za banke. Također, možda će biti potrebni dodatni instrumenti osiguranja, poput jamca, depozita ili police osiguranja života.

Prije nego što se odlučite podići kredit za blokirane, važno je pažljivo razmotriti sve uvjete i troškove kako biste bili sigurni da je to prava opcija za vas.

 

Zaključak

Krediti za blokirane mogu biti dobro rješenje za izlazak iz financijskih poteškoća i deblokadu računa. Uz pažljivo planiranje i razmatranje svih uvjeta i troškova, ovaj kredit može vam pomoći da ponovno postanete uredni u otplati, poboljšate svoju financijsku situaciju i kućni budžet. Ako ste zainteresirani za kredit za blokirane, ispunite naš kreditni upitnik ili nas kontaktirajte na naše telefone kako bismo vam pružili detaljnije informacije i pomogli oko realizacije.

 

Optimum Grupa – Vaš pouzdani partner u kreditnom posredovanju!